Jauhelihapiirakka

Ainekset

1 paketti lehtitaikinaa (esim. Myllyn Paras)
700g naudan jauhelihaa
Puuroriisiä
1 muna

Paista jauheliha ja mausta se hyvin. Keitä puuroriisiä, mausta sitä muutamalla lihaliemikuutiolla ja suolalla. Määrä riippuu hyvin paljon siitä kuinka paksun ja täytetyn haluat piirakastasi. Yleensä itse keitän reilusti ja syön lopun risottona jos sitä jää yli. Sekoita riisi ja jauheliha keskenään sekaisin ja tarkista maku. Lisää mausteita/suolaa tarvittaessa. Itse pidän melko suolaisesta piirakasta.

Jaa lehtitaikina kahtia ja kauli siitä kaksi uunipellin kokoista levyä. Aseta toinen syvän uunipellin pohjalle. Levitä täyte levyn päälle tasaisesti ja asettele sen päälle toinen kaulittu levy. Taittele alalevyn reunat ylälevyn päälle ja muutenkin tiiviiksi paketiksi. Voitele munalla päältä ja töki haarukalla reikiä sinne tänne.

Paista 200°C noin 30 minuuttia tai kun piirakka on kauniin kullan ruskea.

1 kommentti: