Munattomat ja maidottomat mokkapalat

Ainekset

Taikina:
Reilu 4dl vehnäjauhoja
2,5dl sokeria (laitoin itse puolet ruokosokeria)
0,5tl suolaa
1tl soodaa
3-4rkl kaakaojauhetta (käytin itse dumle kaakaota)
3/4 dl öljyä (esim. kookosöljyä, itse käytin ihan vain auringonkukkaöljyä)
2,5dl vettä
Voita

Kuorrute:
4rkl sulatettua jäähtynyttä margariinia
1,5rkl kaakaojauhetta
2dl tomusokeria
n. 2rkl vettä tai vahvaa kahvia
Nonparellejä tai vastaavia koristeluun

Sekoita taikina ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi ja kaada voideltuun vuokaan. Heiluttele vuokaa että taikina menee tasaiseksi ja paista 15-20 min 225°C asteessa. Paiston jälkeen anna jäähtyä hyvin. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä tasaisesti pohjan päälle ja ripottele nonparellit. Laita jääkaappiin jäähtymään 15+ minuutiksi.

Ainekset ovat piirakkavuuan kokoiseen leivokseen, kun kaapista ei löytynyt tarpeeksi tehdä pellillistä. Samasta syystä myös munaton ja maidoton. Jos haluat tehdä pellillisen laita ainekset noin tuplana.

1 kommentti:

  1. En yleensä kommentoi mutta nyt on pakko. Toivottavasti ymmärrät, että kyseinen ohje ei ole maidoton ja saatat aiheuttaa jollekin jopa hengenvaaran. Eli siis jos voitelet paistovuoan voilla, joutuu taikinaan silloin maitoa eikä esimerkiksi maitoallergikko voi sitä turvallisesti syödä. Samoin margariineja on monenlaisia ja monissa niissäkin on maitoproteiinia. Täysin maidoton on esim. Tummansininen keiju. Kannattaa muokata reseptiä tai poistaa maininta mahdottomuudesta, ettei satu vahinkoja. :)

    VastaaPoista