Chilileipä

Ainekset

2,5 dl vettä
0,5 pussia kuivahiivaa
1 tl suolaa
0,5 rkl sokeria
1 dl ruisjauhoja
n. 4 dl vehnäjauhoja
1 pieni sipuli
chiliä
ruohosipulia

Yön nälkäisinä tunteina tuli pakottava tarve tehdä jotain syötävää. Pikaisen googlaamisen jälkeen päädyin tekemään leipää (koska kaapissa ei ollut aineksia paljon muuhun). 

Sekoita kulhossa chili, hiiva, suola, sokeri, pilkottu sipuli ja ruisjauhot. Lisää lämmin vesi ja sekoita vehnäjauhoja sekaan hiljalleen kunnes taikinasta tulee tasaista ja se irtoaa kulhosta. Anna taikinan nousta 30 minuuttia lämpimässä, esimerkiksi vesi hauteessa. 

Pilko ruohosipuli ja sekoita pienessä astiassa 1 rkl öljyä ja chiliä. Puristele nousseesta taikinasta pois ylimääräiset ilmakuplat ja tee siitä 2-4 noin pari senttiä paksua pyöreää leipää. Voitele leivän pintaa chiliöljyllä ja sipottele päälle pilkottu ruohosipuli. Ruohosipulia kannattaa painaa hieman leivän sisään, jotta se ei pala ja että se pysyy paremmin leivässä kiinni. Paista keskitasolla 15-20 minuuttia 200°C asteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti