Helppo ja loistava pizzapohja

Ainekset

2,5 dl vettä
4g kuivahiivaa (1/3 pussista)
1 rkl öljyä
1 rkl suolaa
1 rkl sokeria
Jauhoja (esim. durumjauhoja)
 
Tällä helpolla ja nopealla ohjeella saat todella maukkaan ja hyvän pizzapohjan. 

Kaada kulhoon öljy, kuivahiiva, suola ja sokeri. Kaada sekaan kädenlämpöinen vesi ja sekoita. Lisää kulhoon jauhoja ja sekoita sitä nesteeseen kunnes taikina alkaa kiinteytyä. Vaivaa taikinaa käsin ja lisää jauhoja kunnes taikina alkaa irtoamaan käsistä. Tämän jälkeen anna taikinan nousta 15-30 minuuttia. Tässä välissä on hyvä valmistella pizzan muut täytteet ja laittaa uuni lämpenemään 300 asteeseen. Kun taikina on noussut lisää siihen jauhoja ja puristele siitä ylimääräinen ilma pois kunnes taikinasta muodostuu kiinteä pallo, joka ei tartu käsiin. Laita uunipellille leivinpaperi ja ripottele siihen hieman jauhoja. Levitä taikinapalloa hieman käsin pellille ja kauli siitä mahdollisimman ohut ja tasainen pohja. Tämän jälkeen voit täyttää pizzan haluamallasi tavalla. Paista pizzaa uunissa n. 5 minuutin ajan.

Omia suosikki täytteitä ovat kana, feta, pepperoni, jalapeno, valkosipuli pizza ja kana, aurajuusto, valkosipuli, persikka/ananas. Fetaa käytettäessä on näppärää ostaa esimerkiksi fetaa, joka on aurinkokuivatun tomaatin kanssa öljyssä. Tätä öljyä voi käyttää pohjassa antamaan sille lisää makua sen sijaan että sen heittäisi pois. Kastikkeena käytän Felixin aurinkokuivattua tomaattiketsuppia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti