Jauhelihalla täytetyt salaattitacot

Ainekset 2 hengelle

400g jauhelihaa
1 makea suippopaprika
1 pieni inkivääri
1 punasipuli
1 lime
1 mieto chilipaprika
Cospolitansalaatin lehtiä (tai jääsalaatin)
Ruohosipulia
1 rkl ruokosokeria

Laita jauheliha kulhoon ja laita sekaan mausteet, esimerkiksi tacomaustetta. Itse käytän usein pelkkää grillimaustetta. Puristele jauhelihaa käsin kunnes se tuntuu kiinteälle ja tee siitä pallo. Laita jauhelihapallo pussiin ja laita suljettu pussi jääkaappiin maustumaan vähintään 4 tunniksi. Tällä metodilla jauhelihasta tulee kiinteämpää kun pelkkä tavallinen jauheliha ja sopii myös erityisen hyvin esimerkiksi hampurilaispihvien tekoon.

Pilko paprika, punasipuli, chili ja inkivääri valmiiksi pieniksi kuutioiksi. Inkiväärin voi vaihtoehtoisesti myös raastaa pienellä terällä, jos et tahdo inkiväärin maistuvan liian vahvasti.

Laita paistinpannulle nokare voita. Kun voi on sulanut nypi jauhelihapallosta pannulle noin sormenpään kokoisia paloja. Ruskista jauheliha hyvin kypsäksi, jonka jälkeen kaade ne siivilään, jotta ylimääräinen rasva valuu pois. Laita pannu takaisin levylle ja kaada pannulle noin 2 ruokalusikallista auringonkukkaöljyä. Kun öljy on kuumaa laita pannulle kuutioitu punasipuli, chili ja inkivääri. Sekoita keskenään ja ripottele sekaan ruokosokeria, jotta kasvikset alkavat karamelisoitumaan. Kypsennä pari minuutia ja kaada jauheliha ja paprikakuutiot sekaan. Laita levy pois päältä ja anna kypsyä hetki. Raasta sekaan pestyn limen kuori ja purista mehu joukkoon. Anna kypsyä vielä hetki.

Pese salaatinlehdet ja asettele lautaselle. Ota täyteseosta lusikalla ja laita sitä salaatinlehtien sisään. Leiko päälle ruohosipulia. Nauti runsaan kylmän juoman kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti