Marjaisat pikkuletut

Ainekset

3 dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
0,5 tl ruokasoodaa 
3 dl maitoa
50 g voita sulatettuna
2 munaa
2 dl marjoja (esim. vadelma, mustikka)

Sekoita jauhot, sokerit, leivinjauhe, suola ja sooda keskenään kulhossa. Vatkaa munia kevyesti toisessa kulhossa ja kaada kuivien aineiden sekaan munat, maito ja jäähtynyt sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi. Tämän jälkeen lisää marjoja. Itse käytin reseptissä pakastevadelmia, mutta esimerksi mustikat tai pakasteena löytyvä kuningatarmarjasekoitus toimivat oivallisesti. Marjojen on hyvä olla jäisiä, jolloin ne eivät pala ja pysyvät paremmin kasassa paistettaessa.

Paistamiseen voit käyttää tavallista paistinpannua tai lettupannua jos satut omistamaan sellaisen. Itselläni se on vielä ostoslistalla, joten letuista tulee "persoonallisia" kauniin pyöreän letun sijaan. Kuumenna pannu kuumaksi ja laita sille nokere voita. Kun voi alkaa ruskistua ota lusikalla taikinaa ja levitä sitä pannulle, niin että letuista muodostuu noin yhden tai kahden suupalan kokoisia lettuja. Paista lettuja hetki kummaltakin puolelta. Kun ne ovat kauniin ruskeita nosta ne lautaselle odottamaan ja ripottele niiden päälle hieman sokeria. Toista kunnes koko taikina on paistettu ja lisää tarvittaessa voita pannulle.

Nauti esimerkiksi marjojen, hillon, kermavaahdon ja kylmän maidon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti