Tonnikalapiirakka

Ainekset 4-8 hengelle

2 purkkia tonnikalaa
2 munaa
2 dl maitoa tai kermaa
Juustoa
Piirakkapohja

Piirakkapohjan voit tehdä itse tai käyttää kaupan valmista piirakkapohjaa. Itse käytän näitä kaupan pakasteesta löytyviä, koska ne ovat helppoja ja nopeita käyttää. Voitele vuoka ja taputtele taikina tasaisesti, niin että se täyttää koko vuoan reunoja myöten. 

Kaada ja purista tonnikalasta pois ylimääräinen neste. Ei ole merkitystä onko tonnikala vedessä tai öljyssä, hiutaleina tai paloina, kaikki sopivat yhtä hyvin. Levitä tonnikala tasaisesti taikinan päälle ja ripottele päälle suolaa oman maun mukaan. Sekoita kulhossa munat ja maito munamaidoksi ja kaada se tonnikalan päälle. Ripottele päälle juustoa ja laita uuniin 30 minuutiksi 225°C asteeseen. Ota pois uunista kun juusto ja taikina ovat kauniin kullanruskeita. Anna piirakan vetäytyä noin 5 minuuttia.

Tämä ruokaisa piirakka sopii useammalle hengelle pieneksi suolaiseksi naposteltavaksi tai pääruuaksi pienemmälle porukalle. Ohjetta voi helposti varioida vaihtamalla täytettä. Itse olen käyttänyt esimerkiksi kebablihaa, kinkkusuikaleita, pororouhetta, saksanhirvi käristystä, paprikaa, kanaa, fetaa, salamia tai pepperonia ja jauhelihakin käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti