Kalakeitto

Ainekset

Perunaa
Sipulia
Vettä
Pippuria ja suolaa
Kalaliemikuutioita
Lohta tai muuta kalaa
Maitoa tai kermaa
Voita
Ruohosipulia ja tilliä

En listannut ruokaan tarvittavien aineksien määrää, koska ne riippuvat siitä kuinka ison kattilan omistat ja kuinka isolle porukalle teet ruokaa. Hyvä nyrkkisääntö on 2 isoa perunaa, puolikas sipuli ja puolikas kalaliemikuutio jokaista suuta kohden. Itse teen aina keittoa niin paljon kun kattilaan mahtuu ja syömme sitä useamman päivän. Keitto säilyy mainiosti jääkaapissa kannen alla ja se on helppo lämmittää seuraavana päivänä.

Kuori ja pilko perunat. Pilko sipulit pieniksi kuutioiksi. Laita perunat ja sipuli kattilaan ja lisää vettä niin että ne peittyvät veden alle. Lisää pippuria, suolaa ja kalaliemikuutiot oman maun mukaan. Itse pidän melko suolaisesta keitosta ja laitan siihen runsaalla kädellä merisuolaa ja kourallisen kokonaisia pippureita. Anna kiehua noin 10 minuuttia.

Lisää kattilaan kala. Tuore kala on parasta, mutta myös jäiset pakastekuutiot kelpaavat oivallisesti. Osa pakastekuutioista on kuitenkin melko ala-arvoisia maultaan ja koostumukseltaan, joten kannattaa harkita mitä ostaa. Anna kiehua noin 15 minuuttia. 

Lisää kattilaan maitoa tai kermaa oman mieltymyksen mukaan ja ruokalusikallinen tai kaksi voita. Kypsennä keittoa vielä kiehumispisteeseen ja sekoita hyvin. Annostele lautasille ja leikkaa saksilla hieman ruohosipulia ja tilliä keiton pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti